Jak napsat znak eura € na klávesnici – klávesová zkratka – Windows, MAC

Znak eura (€) je klíčovým symbolem pro obchodování a finance v eurozóně a jeho použití se rozšířilo i mimo ni. Ať už píšete finanční zprávy, provádíte mezinárodní transakce, nebo jednoduše potřebujete tento symbol pro vaši každodenní práci, znalost, jak ho napsat na klávesnici, je nezbytná. V tomto článku se dozvíte, jak snadno vložit znak eura na operačních systémech Windows a Mac, a to i na českých a anglických klávesnicích.

Co je to znak eura a k čemu se používá

Předtím, než se podíváme na konkrétní kroky pro psaní znaku eura, je dobré si připomenout jeho význam. Znak eura (€) je oficiální měnový symbol pro země, které používají euro, což je druhá největší rezervní měna a jedna z nejdůležitějších měn pro mezinárodní obchod.

Jak napsat znak eura na klávesnici

Znak eura na Windows

Česká a anglická klávesnice

  1. Pro uživatele Windows: Znak eura můžete na většině klávesnic napsat pomocí kombinace kláves Alt Gr + E. Tato klávesová zkratka je univerzální pro mnoho evropských klávesnic, včetně českých a anglických.

Pokud tato kombinace nefunguje, můžete zkusit alternativu pomocí numerického kódu:

  1. Zapněte numerický blok klávesnice.
  2. Držte klávesu Alt a na numerickém bloku zadejte 0128. Po uvolnění klávesy Alt se objeví znak eura.

Znak eura na Mac

Česká a anglická Klávesnice

  1. Pro uživatele Mac: Na klávesnicích Mac můžete znak eura napsat pomocí klávesové zkratky Option (Alt) + Shift + 2. Tato zkratka by měla fungovat na všech klávesnicích nastavených pro anglický nebo český jazyk.

Tip pro uživatele

Pokud používáte operační systém nebo software, kde výše uvedené klávesové zkratky nefungují, doporučujeme se podívat do nastavení vašeho systému nebo navštívit podpůrné stránky výrobce vašeho počítače. V některých případech můžete potřebovat instalovat nebo aktivovat specifické jazykové balíčky pro plnou podporu symbolů jako je euro.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu