Jak napsat znak dolaru $ na klávesnici – klávesová zkratka – Windows, MAC

Znak dolaru ($), klíčový symbol pro označení měny ve velké části světa, je často používán v ekonomických textech, finančních dokumentech a programovacím kódu. Vědět, jak tento znak rychle a efektivně napsat na různých klávesnicích a operačních systémech, může značně usnadnit vaši práci s počítačem. Tento článek vám poskytne jednoduché instrukce pro psaní znaku dolaru na operačních systémech Windows a Mac, ať už používáte českou nebo anglickou klávesnici.

Reklama

Co je to znak dolaru a k čemu se používá

Znak dolaru ($) se používá pro označení měny v mnoha zemích, včetně Spojených států amerických, Kanady, Austrálie a dalších. V programování může mít tento symbol speciální význam, například v jazyce PHP označuje proměnnou.

Jak napsat znak dolaru na klávesnici

Znak dolaru na Windows

Na českých klávesnicích se pro napsání znaku dolaru ($) obvykle používá klávesa Alt Gr ve spojení s klávesou ů. Tato kombinace vám umožní snadno a rychle vložit symbol dolaru do vašich dokumentů, e-mailů nebo programovacího kódu.

Znak Dolaru na Mac

Znak dolaru na Mac napíšete pomocí klávesy Option, kterou je potřeba zmáčkout spolu s klávesou 4.

Tip pro Uživatele

Pokud nemůžete najít nebo napsat znak dolaru na vaší klávesnici, nebo pokud používáte klávesnici s netradičním rozložením, doporučujeme zkontrolovat manuál vaší klávesnice nebo nastavení vašeho operačního systému. V některých případech můžete najít alternativní způsoby, jak tento znak napsat.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu