Změna a obnova hesla uživatelského účtu ve WordPress

Pavel Kovář
20.01.2023 22:31

WordPress je populární systém pro správu obsahu, který se používá pro tvorbu webových stránek a blogů. Abyste mohli plně využívat svůj web, je důležité mít přístup k administraci. A pro přístup k administraci potřebujete správné heslo. Tento článek Vám ukáže, jak změnit heslo svého uživatelského v případě, že jste ho zapomněli nebo ho pouze potřebujete nastavit silnější heslo.

Reklama

Přihlášení do administrace

Nejprve se musíte přihlásit do administrace svého webu WordPress. Pro přihlášení klikněte na odkaz „Přihlásit“ nebo „Login“ v horní části stránky. Případně přejděte přímo na adresu administrace, která je většinou ve tvaru adresawebu.cz/wp-admin/. Dále zadejte své aktuální uživatelské jméno a heslo a klikněte na tlačítko „Přihlásit„.

Změna hesla

Až se přihlásíte, klikněte na ikonu „Přihlášený uživatel“ v horní části stránky a poté klikněte na „Upravit profil„. V sekci „Změna hesla“ vyplňte pole „Staré heslo“ a „Nové heslo“ dvakrát. Klikněte na tlačítko „Aktualizovat profil“ a hotovo, Vaše heslo bylo úspěšně změněno.

Obnova zapomenutého hesla

Pokud zapomněli své heslo, můžete si ho nechat zaslat na svou e-mailovou adresu, kterou jste zadali při registraci účtu. Je třeba jít na přihlašovací stránku a kliknout na „Zapomněli jste heslo?„. Poté vyplňte svou e-mailovou adresu a pošle se Vám instrukce k resetu hesla. Postupujte podle instrukcí a po úspěšném potvrzení bude Vaše heslo resetováno.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu