Je snad vůbec někdo, kdo by nemiloval vepřové výpečky? 🐖 Nemusíte na ně chodit jenom do restaurace, ale můžete si je velmi snadno udělat doma. Šéfkuchař Roman Paulus připravil jednoduchý video návod na tuto specialitu z vepřového bůčku. Základem je dobrý vepřový bok (nebo plec) a pivo, kterým se výpečky podlévají. Vše ostatní pak jde skoro samo. K tomu Roman Paulus připravil skvělé kysané zelí s kapkou prosecca. 🍾 Kromě tohoto zajímavého triku zjistíte i to, jak zahustit zelí bez mouky. K dokonalosti už stačí jen bramborové chlupaté knedlíky a spokojenost u stolu je zaručena! 😋 Dejte nám v komentářích vědět, jak jste si pochutnali.

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/vepro…

Suroviny:
Pečený bůček:
– 1,5 kg vepřového boku bez kosti z přeštického prasete
– hrst česneku
– 3 cibule
– lžíce celého kmínu
– keramický mlýnek s mořskou solí Kania
– keramický mlýnek s pepřem Kania
– 0,5 l 12° světlého ležáku Maestic Argus
– 200 ml vepřového vývaru
Zelí:
– vepřové sádlo Pikok
– 50 g anglické slaniny Pikok 
– 1 cibule
– špetka celého kmínu
– 100 ml Prosecca Frizzante Allini
– 400 g kysaného zelí Chef select
– 2 bobkové listy Kania
– 5 kuliček nového koření Kania
– 8 kuliček černého pepře
– 1 brambora
Chlupaté knedlíky:
– 200 g vařených brambor
– 2 vejce „M“
– 100 g syrových brambor
– 100 g hrubé mouky Belbake
– 1 lžíce vepřového sádla Pikok
– čerstvá listová petržel

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku – http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu – https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Zobrazit více Zobrazit méně
Kurz Další lekce v kurzu
Zavřít reklamu