Játra a domácí hranolky podle receptu Martina Škody.😋 Prostě TOP retro recept 80. let. ❤️

Vepřová játra na roštu s hranolky a tatarkou

Na játra / 5 porcí
1 kg vepřových jater
5 lžic rostlinného oleje
50 g másla BONI
sůl a černý pepř

Na hranolky
1 kg brambor (ideálně moučných, typ “C”)
minimálně 1 litr oleje na smažení
sůl

Na tatarku
4 – 5 plných lžic majonézy Karlova Koruna
4 kyselé okurky PENNY (nebo 2 okurky a 1 lžíce kapary)
1 šalotka (nebo malá červená cibule)
1 lžíce worcesteru (není nutné)
1 lžíce octa / citronové šťávy
1 plná lžička dijonské hořčice
2 lžíce nasekané listové petržele Od českých farmářů
Sůl a pepř (dle chuti)

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu