V dnešním díle #varimehezkycesky vás Martin Škoda naučí výborné zelňáky. Hlavní roli v nich bude hrát kysané zelí značky KARLOVA KORUNA, které zakoupíte exkluzivně jen u nás v PENNY. Tato klasika se hodí pro každou příležitost! K čemu si je vychutnáte vy?

Domácí zelné placky se zakysanou smetanou

📖 Na 5 porcí potřebujete:
– 1 kg brambor OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
– 100 g hladké mouky PENNY (nebo dle potřeby)
– 100 g polohrubé mouky PENNY
– 500 g kysaného zelí KARLOVA KORUNA
– 120 g slaniny vcelku ŘEZNÍKŮV TALÍŘ
– asi 150 g škvarků
– 4 vejce KARLOVA KORUNA
– 200 g sádla ŘEZNÍKŮV TALÍŘ
– 2 lžičky mletého česneku PENNY (nebo 4 čerstvé stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ)
– 2 lžičky majoránky PENNY
– sůl, pepř
– 1 lžičku drceného kmínu PENNY
– 1 malou skleničku smetany ke šlehání BONI

👉 Na servis
– 5 lžic zakysané smetany BONI
– snítku listové petržele

💛 Sledujte PENNY na:
Facebooku: https://www.facebook.com/PennyMarket
Instagramu: https://www.instagram.com/pennymarket…
PENNY bojuje proti plýtvání potravin! 🚯 Zjistěte více na 👉🏻 https://www.penny.cz/-konec-plytvani

Zobrazit více Zobrazit méně
Kurz Další lekce v kurzu
Zavřít reklamu