V minulých videích jsme se seznámili s místními obyvateli a krásnou přírodou v okolí Jilemnice. Tentokrát se naučíme, jak uvařit poctivé Krkonošské kyselo.

Recept Martinovi prozradila zaměstnankyně PENNY Martina, která se ho naučila od její pra babičky.Tak se pojďte inspirovat a napište nám, jak vaříte kyselo vy!

📜 Na 5 porcí Krkonošského kysela budete potřebovat:

Na přípravu kysela
– 3 až 4 hrsti sušených hub
– 1 velkou cibuli
– asi 1,2 litru vody
– 100 g kvásku (rozmíchaného den předem se 100 g žitné mouky a 100 ml vody)
– 6 až 8 vajec
– 800 g brambor
– 30 g sádla
– sůl, celý kmín

Na servis
– pažitku
– čerstvý chleba

💛 Sledujte PENNY na:
Facebooku: https://www.facebook.com/PennyMarket
Instagramu: https://www.instagram.com/pennymarketcz
PENNY bojuje proti plýtvání potravin! 🚯 Zjistěte více na 👉🏻 https://www.penny.cz/-konec-plytvani

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu