Začíná sezóna mnoha druhů ovoce a zeleniny. Jednou z nich je i kedlubna, na kterou se podíval Martin Škoda. V rámci projektu #konecplytvani vám ukáže, jak ji využít celou, včetně listů. Připravte si s námi vepřové maso na kedlubnách s bramborem.

Na 6 porcí budete potřebovat:
👉 Na maso
– 1 kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
– 3 cibule
– 2 kedlubny (včetně stonků a listů)
– 40 g uzeného špeku nebo slaniny
– 2 až 3 stroužky česneku
– ½ lžičky muškátového ořechu
– 3 lžíce rostlinného oleje
– 1 plná lžička drceného kmínu
– 1 lžíce hladké mouky
– 1,5 l vývaru
– 2 lžičky cukru
– sůl a pepř

👉 Na servis
– 800 g vařených brambor

💛 Sledujte PENNY na:
Facebooku: https://www.facebook.com/PennyMarket
Instagramu: https://www.instagram.com/pennymarketcz
PENNY bojuje proti plýtvání potravin! 🚯 Zjistěte více na 👉🏻 https://www.penny.cz/-konec-plytvani

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu