Sekaná s vlašským salátem, okurkou a rohlíkem podle Martina Škody. Oblíbené jídlo našeho dětství, které si ale rádi připravíme i dnes.

Sekaná s vlašským salátem

Na 5 porcí

Na sekanou
500 g mletého vepřového masa (od značky Dobré maso)
500 g mletého hovězího masa (od značky Dobré maso)
100 g slaniny Řezníkův talíř
1 vejce Karlova Koruna
hrst listové petržele (Od českých farmářů)
5 stroužků česneku (nebo 2 lžíce sušeného)
1 lžíce majoránky PENNY
1 menší lžíce drceného kmínu PENNY
1 větší uvařená brambora (nebo trochu strouhanky)
1 cibule
30 g sádla Řezníkův talíř
trochu vody / mléka
sů, černý mletý pepř
3 ks bobkový list (není nutné)

Na salát
600 g salátových brambor “A” (případně „B“) Od českých farmářů
80 g cibule
100 g pevné jablko
200 g kyselé okurky PENNY
100 g sterilovaný hrášek PENNY
300 g šunkového salámu nebo šunky Řezníkův talíř
asi 200 g majonézy Karlova Koruna
20 g plnotučné hořčice PENNY
20 g dijonské hořčice
worcester (dle chuti)
30 ml kvasný ocet (nebo dle chuti)
sůl, pepř

Servis
čerstvé housky nebo rohlíky

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu