Tradiční rybí polévka trochu jinak? Tak to přesně je nový recept od Martina Škody. Podívejte se jak na tradiční vánoční jídlo trochu jinak.

📜 Budete potřebovat:
– 1 petržel
– 2 mrkve
– kousek celeru (asi 100 g)
– 1 cibule (nebo 3 šalotky)
– 2 brambory
– 100 g másla
– 2 lžíce rostlinného oleje
– ½ plechovky drcenných rajčat
– 1500 ml rybího vývaru (případně zeleninového)
– 150 ml suchého bílého vína
– 3 kuličky nového koření
– 2 bobkové listy
– 100 ml smetany ke šlehání
– sůl
– pepř

Na rybu se bude hodit:
– ½ kapra (klidně i s kůží, případně jiná oblíbená ryba)
– sůl
– bílý pepř
– plná lžička drceného kmínu
– 40 g másla

Na krutony potřebujete:
– starší pečivo (například 3 housky, 2 rohlíky, nebo kousek bagety)
– 40 g másla

A při podávání rozhodně nezapadne:
– 5 lžic smetany ke šlehání
– snítka petrželky nebo pažitky

💛 Sledujte PENNY na:
Facebooku: https://www.facebook.com/PennyMarket
Instagramu: https://www.instagram.com/pennymarketcz
PENNY bojuje proti plýtvání potravin! 🚯 Zjistěte více na 👉🏻 https://www.penny.cz/-konec-plytvani

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu