Pozvání od Martina Škody do kuchyně PENNY přijala Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka nadace Krása pomoci, se kterou už dlouhodobě spolupracujeme. Spolu vaří jedno z Taťány oblíbených jídel – poctivou rajskou z trouby s noky. Pojďte se podívat na recept a nezapomeňte, že koupí časopisu S PENNY u stolu přispějete 3 Kč právě na její nadaci.

Rajská omáčka s trhaným hovězím masem a krupicovými noky
Na 5 porcí budete potřebovat:

👉 Na rajskou:
– 1 kg hovězího krku nebo loupané plece
– 1 velkou mrkev
– ⅙ malé bulvy celeru
– 1 malou kořenovou petržel
– 1 velkou cibuli
– 500 ml rajčatového pyré SAN FABIO
– 1 l hovězího vývaru
– 120 g krupicového cukru
– 2 až 3 lžíce kvasného octa
– 4 lžíce rostlinného oleje
– 2 lžíce másla (není nutné)
– 2 plné lžíce hladké mouky (lze použít i pohankovou)
– 1 citron
– 2 ks skořice
– divoké koření (cca 8 bobkových listů, 1 plná lžíce nového koření, 1 lžíce celého pepře)
– sůl a černý pepř PENNY

👉 Na noky:
– 75 g másla
– 750 ml plnotučného mléka
– 300 g hrubé krupice
– 4 vejce KARLOVA KORUNA
– kůru z 1 malého citronu (značka my BIO)
– špetku muškátového oříšku
– sůl (dle chuti)
– 2 lžíce rostlinného oleje

👉 Na servírování:
– Snítku pažitky

💛 Sledujte PENNY na:
Facebooku: https://www.facebook.com/PennyMarket
Instagramu: https://www.instagram.com/pennymarketcz
PENNY bojuje proti plýtvání potravin! 🚯 Zjistěte více na 👉🏻 https://www.penny.cz/-konec-plytvani

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu