Věděli jste, že často vyhazovanou potravinou je bílý jogurt? Řekněte s námi #konecplytvani a inspirujte se receptem na letní jogurtovou polévku, který vám ukáže Martin Škoda s Veronikou Láchovou, ředitelkou České federace potravinových bank. Léto s PENNY hezky česky pokračuje!

📃 Na 5 porcí jogurtové polévky s cizrnou budete potřebovat:

👉 Na polévku:
1 žlutou cibule
2 stroužky česneku
2 větší brambory
chilli vločky nebo čerstvou feferonku (dle chuti)
2 bobkové listy
3 až 4 hrnky vývaru (zeleninový / drůbeží)
1 plechovku cizrny
sůl, pepř
2 vejce
asi 2 hrnky zbylého bílého jogurtu
hrst máty a listové petržele
šťáva z citronu (dle chuti)
2 lžíce rostlinného oleje
30 g másla

👉 Na servis:
krutony ze starého pečiva (není nutné)
1 plná lžíci mleté papriky
30 g másla
čerstvé bylinky (dle chuti)

💛 Sledujte PENNY na:
Facebooku: https://www.facebook.com/PennyMarket
Instagramu: https://www.instagram.com/pennymarketcz/
PENNY bojuje proti plýtvání potravin! 🚯 Zjistěte více na 👉🏻 https://www.penny.cz/-konec-plytvani

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu