Gazpacho je tradiční studená španělská polévka připravená z paprik, okurek, rajčat a další zeleniny. Roman Paulus vám v tomto triku navíc ukáže, jak tradiční recepty podávat v moderním pojetí a přidal do polévky jednu netradiční surovinu. Chcete vědět jakou? Podívejte se na náš trik.

Recept na přípravu gazpacha
Suroviny:
1 okurka
2 červené papriky
4 rajčata
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
červený vinný ocet
50 g chleba
čerstvý koriandr
čerstvá bazalka
rajčatová šťáva
čerstvé jahody
zakysaná smetana (18 % tuku) na dozdobení

Postup:
Okurky, papriky, rajčata a česnek nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a červeným vinným octem a přidejte chléb nakrájený na větší kousky. Přidejte pokrájený koriandr a bazalku, dobře zamíchejte a nechte v lednici marinovat 2 – 3 hodiny, ideálně však přes noc.
Poté vložte namarinovanou směs do mixéru, přilijte rajčatovou šťávu, přidejte jahody a rozmixujte. Dle potřeby dochuťte a dolaďte potřebnou konzistenci, která by neměla být moc hustá. Nakonec zjemněte trochou zakysané smetany.

Viz trick Romana na Gazpacho a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-ak…

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku – http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu – https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu