Bylinky k jídlu – koření, octy, oleje

Anna Bednářová
05.02.2024 23:15

Vstoupit do kurzu

Lekce „Bylinky k jídlu – koření, octy, oleje“ je součástí kurzu „Sběr bylinek a jejich praktické použití“ vedený lektorkou Annou Bednářovou. Tato lekce se zaměřuje na využití bylinek v kuchyni. Budeme se učit, jak si můžeme připravit vlastní kořenicí směsi a domácí vegetu z bylinek. Ukážeme si také, jak si vyrobit vlastní bylinkové oleje a octy.

Kurz „Sběr bylinek a jejich praktické použití“ je kursem, který nám pomůže osvojit si dovednosti sběru a správného využití léčivých bylinek. Lektorka nám představí blahodárné účinky bylinek, naučí nás správně sbírat a sušit bylinky a také nám ukáže, jaké výrobky si z bylinek můžeme připravit.

V kurzu se dozvíme, jaké jsou zásady pro sběr a sušení bylinek, jaké bylinky jsou vhodné na čaj a jak je správně míchat, jak si vyrobit tinktury, masti, sirupy a likéry z bylin. Zvláštní pozornost se věnuje i několika konkrétním bylinkám, jako je kostival lékařský, pampeliška, hloh a šípky a šípková růže. Naučíme se také, které bylinky jsou vhodné na podporu imunity, vlasy a péči o pleť. Zajímavou součástí kurzu budou také informace o bylinkách vhodných na použití v kuchyni.

Tento online kurz zahrnuje 15 komplexních videí, které nás provedou světem bylinek. V prvních dvou dílech, které jsou zdarma, se dozvíme vše o sbírání a poznávání bylinek. Kurz nám také poskytne informace o různých způsobech výroby bylinkových sirupů a jejich vhodnosti pro konkrétní druhy bylinek.

Po absolvování tohoto kurzu budeme schopni rozpoznat léčivé rostliny při svých procházkách a také si z nich budeme umět vyrobit vlastní bylinkové produkty pro naše blízké i pro sebe.

Vstoupit do kurzu

Reklama
Zavřít reklamu