Krémová polévka z brambor a pórku vás v zimě příjemně zahřeje. Můžete ji však podávat i za studena, aby vás v parném létě příjemně osvěžila. Báječně chutná s opečenými krutony a čerstvou petrželkou. Připravte tuto skvělou polévku podle receptu Romana Pauluse, záleží jen na vás, jaký servírování podávání zvolíte.

Recept na přípravu bramborovo-pórkového krému:
Suroviny:
50 g másla
1 cibule
6 stroužků česneku
3 větvičky tymiánu
80 g pórku
100 g brambor
50 ml suchého bílého vína
750 ml drůbežího vývaru
100 ml smetany
sůl
pepř
opečená bageta na podávání

Postup:
Na másle orestujte postupně všechny suroviny – nejprve cibuli nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky a pórek na nudličky. Krátce rozmixujte. Přidejte tymián a brambory nakrájené na kostky, podlijte bílým vínem, nechte krátce povařit a rozmixujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a vařte doměkka. Přilijte smetanu, nechte polévku krátce probublat a rozmixujte. Podávejte s opečenými krutony a ozdobené lístky listové petržele.

Viz trick Romana na bramborovo-pórkový kréma nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-ak…

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku – http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu – https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Zobrazit více Zobrazit méně
Zavřít reklamu