WordPress funkce the_title()

Pavel Kovář
09.03.2023 17:54

Pokud používáte WordPress, jistě jste se setkali s funkcí the_title(). Tato funkce slouží k vypsání nadpisu příspěvku, stránky nebo vlastního typu příspěvků. Ve své podstatě je to základní funkce, která umožňuje výpis nadpisu na stránce.

V tomto článku se podrobně podíváme na funkci the_title() a ukážeme vám, jak ji použít v praxi.

Co je to funkce the_title()

Funkce the_title() je funkce v jazyce PHP, kterou WordPress používá k vypsání nadpisu příspěvku, stránky nebo vlastního typu příspěvků. Tuto funkci můžete použít v šabloně vašeho webu, abyste zobrazili nadpis příspěvku.

Funkce the_title() je jednou z nejpoužívanějších funkcí WordPressu, protože se nachází v šablonách po celém webu.

Použití funkce the_title()

Použití funkce the_title() je velmi snadné. Stačí vložit kód the_title() do souboru vaší šablony, kde chcete, aby se nadpis objevil.

Tento kód vypíše nadpis příspěvku obalený tagem <h1>, což je obvykle používaný tag pro nadpis H1.

Můžete také použít funkci the_title() k získání hodnoty nadpisu a uložení jej do proměnné.

V tomto příkladu funkce the_title() získává hodnotu nadpisu a uloží ji do proměnné $nadpis. Poté je hodnota vypsána pomocí funkce echo.

Funkce the_title() také umožňuje nastavit několik parametrů, jako je například přidání prefixu nebo sufixu k nadpisu.

Tento kód vypíše nadpis příspěvku s prefixem “Prefix: ” a sufixem ” :Suffix”.

Jak funkce the_title() funguje

Funkce the_title() funguje tak, že získává nadpis příspěvku pomocí funkce get_the_title(). Tato funkce získává hodnotu nadpisu z databáze WordPressu.

Funkce the_title() poté vypíše hodnotu nadpisu a zabezpečuje, aby byla správně formátována a odstraněny všechny nežádoucí znaky.

Použití funkce the_title() v praxi

Funkce the_title() je velmi užitečná a používá se v šablonách po celém webu. Zde je několik příkladů, jak můžete funkci the_title() použít v praxi.

Použití v šabloně jednoduchého příspěvku

Při použití funkce the_title() v šabloně jednoduchého příspěvku můžete kódu přidat CSS třídu pro úpravu vzhledu nadpisu.

Použití v šabloně seznamu příspěvků

Při použití funkce the_title() v šabloně seznamu příspěvků můžete zobrazit nadpis příspěvku a přidat odkaz na celý příspěvek.

Použití v šabloně vlastního typu příspěvků

Při použití funkce the_title() v šabloně vlastního typu příspěvků můžete zobrazit nadpis příspěvku a přidat další informace o příspěvku.

Závěr

Funkce the_title() je jednou z nejpoužívanějších funkcí WordPressu, která slouží k vypsání nadpisu příspěvku, stránky nebo vlastního typu příspěvků. Použití této funkce je velmi snadné a lze ji použít v šablonách po celém webu.

S využitím parametrů funkce the_title() můžete nastavit prefix, sufix nebo výchozí nadpis, pokud nadpis příspěvku neexistuje.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu