Vytvoření snímku obrazovky ve Windows

Existuje několik způsobů, jak udělat snímek obrazovky (screenshot) ve Windows:

Reklama

Screenshot celé obrazovky

Stisknutím klávesy „PrtScn“ vytvoříte jednoduše snímek celé obrazovky. Automaticky se uloží do složky „Obrázky“ -> „Snímky obrazovky“ nebo ho můžete vložit do Vaší aplikace pomocí klávesové zkratky „Ctrl“ + „V“.

Poznámka: Pokud používáte laptop nebo notebook s klávesnicí bez klávesy „PrtScn“, můžete použít kombinaci kláves „Fn“ + „PrtScn“ nebo „Ctrl“ + „Fn“ + „PrtScn“ místo toho. Kombinace kláves se mohou lišit v závislosti na typu klávesnice a značce počítače.

Použití aplikace výstřižky ve Windows

Tento nástroj je k dispozici ve většině verzích Windows a umožňuje vybrat oblast snímku obrazovky. Chcete-li jej použít, stiskněte tlačítko „Start“ a zadejte do vyhledávacího políčka „Výstřižky„. V seznamu výsledků vyhledávání klikněte na aplikaci „Výstřižky“ a poté vyberte požadovanou oblast snímku obrazovky.

Klávesová zkratka pro výstřižek obrazovky

Stiskněte klávesy „Windows“ + „Shift“ + „S“. Objeví se nástroj pro výběr oblasti, který vám umožní vybrat požadovanou oblast snímku obrazovky. Výstřižek pak můžete vložit do libovolné aplikace za pomocí klávesové zkratky „CTRL“ + „V“.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu