Vytvoření snímku obrazovky ve Windows

Pavel Kovář
20.12.2022 17:29

Existuje několik způsobů, jak udělat snímek obrazovky (screenshot) ve Windows:

Screenshot celé obrazovky

Stisknutím klávesy “PrtScn” vytvoříte jednoduše snímek celé obrazovky. Automaticky se uloží do složky “Obrázky” -> “Snímky obrazovky” nebo ho můžete vložit do Vaší aplikace pomocí klávesové zkratky “Ctrl” + “V”.

Poznámka: Pokud používáte laptop nebo notebook s klávesnicí bez klávesy “PrtScn”, můžete použít kombinaci kláves “Fn” + “PrtScn” nebo “Ctrl” + “Fn” + “PrtScn” místo toho. Kombinace kláves se mohou lišit v závislosti na typu klávesnice a značce počítače.

Použití aplikace výstřižky ve Windows

Tento nástroj je k dispozici ve většině verzích Windows a umožňuje vybrat oblast snímku obrazovky. Chcete-li jej použít, stiskněte tlačítko “Start” a zadejte do vyhledávacího políčka “Výstřižky“. V seznamu výsledků vyhledávání klikněte na aplikaci “Výstřižky” a poté vyberte požadovanou oblast snímku obrazovky.

Klávesová zkratka pro výstřižek obrazovky

Stiskněte klávesy “Windows” + “Shift” + “S”. Objeví se nástroj pro výběr oblasti, který vám umožní vybrat požadovanou oblast snímku obrazovky. Výstřižek pak můžete vložit do libovolné aplikace za pomocí klávesové zkratky “CTRL” + “V”.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu