Jak vložit HTML podpis do Outlooku

Pavel Kovář
10.08.2016 16:05

MS Outlook umožňuje vytvoření vlastního podpisu (patičky) e-mailu. Můžete využít základní možnosti formátování, jako je barva textu, odkaz apod. V mnoha případech je to určitě dostačující řešení.

Reklama

Vložení vlastního HTML podpisu, které umožňuje pokročilejší formátování, je však trochu komplikovanější a v tomto návodu se dozvíte jak vložit HTML podpis do Outlooku.

Jak vytvořit nový podpis emailu v Outlooku

1. Při vytváření nové zprávy na kartě Zpráva ve skupině Zahrnout klikněte na tlačítko Podpis a pak na položku Podpisy.

2. Nyní si vytvoříme náš nový podpis. Klikneme na tlačítko Nový. Otevře se nám okno s polem, kde zadáme název podpisu, např. Firemní podpis. Poté vytvoření potvrdíme kliknutím na tlačítko OK.

V pravé části dialogového okna můžeme vybrat, pro kterou e-mailovou adresu bude podpis jako výchozí. Zvolíme si tedy E-mailový účet, pro který chceme podpis nastavit (např. [email protected]) a poté výchozí šablonu pro Nové zprávy a výchozí šablonu pro Odpovědi a přeposlané zprávy (tyto šablony se mohou lišit).

Reklama

3. Jestliže se spokojíme s obyčejným podpisem (ne HTML), můžeme využít editační obsahové pole. Podpis zde můžeme vytvořit pomocí použití základních stylů písma, podobně jako ve Wordu. Snadno tak lze vytvořit jednoduchý a plně funkční podpis.

Jak nastavit HTML podpis v Microsoft Outlook

Jelikož od verze Outlook 2007 skončila oficiální podpora vkládání a úpravy vlastních HTML podpisů pro e-maily přímo v aplikace, je vkládání a úprava HTML podpisů poněkud komplikovaná činnost, přesto to však lze s trochou trpělivosti provést.

1. V prvním kroku se přesuneme do složky, do které umístíme soubor s našim HTML podpisem. Uděláme to tak, že přes nabídku Start ve Windows a otevřeme aplikaci Spustit (klávesová zkratka WIN + R).

  • Windows XP – Klikneme na Start a ihned v nabídce vidíme aplikaci Spustit, tu vybereme.
  • Windows 7 – Klikneme na Start a ve vyhledávacím poli vyhledáme Spustit a aplikaci otevřeme (v podstatě nám vyhledávací pole může tuto aplikaci nahradit a můžeme pokračovat rovnou v něm).
  • Windows 10 – Klikneme na Start a začneme psát Spustit a tím vyhledávat požadovanou aplikaci, kterou pak vybereme (v podstatě nám vyhledávací pole může tuto aplikaci nahradit a můžeme pokračovat rovnou v něm).
  • Pro ostatní verze operačního systému Windows bude postup velmi podobný některému z předešlých.

2. Jakmile máme spuštěnou aplikaci Spustit (nebo přímo vyhledávací pole v nabídce Start), napíšeme nebo zkopírujeme následující cestu %appdata%MicrosoftSignatures a potvrdíme klávesou Enter.

Reklama

3. Nyní bychom se měli nacházet v naší pracovní složce se samotnými podpisy. Pokud jsme udělali až doposud vše správně, měli bychom zde vidět i 3 sobory (ve starších verzích nemusí být přesně 3), které mají jméno stejné, jako byl název našeho nového podpisu.

4. Pro nás je nyní nejdůležitější soubor s koncovkou .HTM. Tento soubor smažeme nebo přesuneme do jiné složky. Místo tohoto souboru nyní vložíme soubor s naším HTML podpisem, který jsme si vytvořili nebo dostali od toho, kdo nám ho vytvořil. Je potřeba, aby se soubor jmenoval naprosto totožně, jako ten předchozí a to včetně koncovky .htm (nikoli .html).

POZOR: Někdy se mohou objevit problémy s názvy souborů, které obsahuji diakritiku a mezery, proto je dobré se těmto znakům vyhnout a místo Firemní podpis zvolit název například FiremniPodpis.

5. Provedli jsme-li vše správně, ve správě Podpisy a šablony (viz část vytvoření nového podpisu e-mailu) nyní u našeho podpisu v poli pro obsah uvidíme pěkný, naformátovaný podpis a můžeme si snadno upravovat údaje v něm.

Reklama

POZOR: Vzhledem k tomu, že Outlook od verze 2007 přestal tyto HTML podpisy e-mailů přímo podporovat, může se při editaci v editačním okně stát, že smažeme mezeru navíc a podpis se nám rozsype. Pokud se Vám to stane, bude pravděpodobně potřeba celý postup opakovat a pokud se Vám přesto nebude dařit, napište tomu, kdo Vám HTML podpis vytvořil, aby potřebné údaje upravil a zaslal Vám novou verzi HTML souboru.

Přidání podpisu ke zprávě v Outlooku

1. Jestliže jsme zvolili pro naši e-mailovou schránku výchozí podpis, podpis se bude za obsah zprávy přidávat automaticky sám.

2. Pokud nemáme nastaven výchozí podpis, lze ho u každé zprávy jednoduše připojit. Na kartě Zpráva ve skupině Zahrnout klikněte na tlačítko Podpis a pak vybereme podpis, který chceme připojit.

POZOR: Tento návod byl vytvořen pro Outlook 2016, pro starší verze by však postup měl být velmi podobný.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu